Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd i långpanna

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Ett mycket enkelt bröd att göra och mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna grovt.
  2. Lös jästen i vatten. Tillsätt olja, honung, salt, morötter, solrosfrön och russin. Arbeta in rågmjöl och vetemjöl lite i taget till en smidig deg, spara lite vetemjöl till utbakningen.Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Samla ihop degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut och skåra degen med en vass kniv i så många bröd du vall ha.
  5. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna 5 minuter på plåten. Vänd upp på galler, vänd rätsidan uppåt och låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.