Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd med honung och valnötter

 
Morotsbröd med honung och valnötter Morotsbröd med honung och valnötter
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Försvinnande goda, 2 satser försvann denna midsommar 2016 då gästerna slukade och lovordade detta bröd. T o m kräsna barnbarn åt med god aptit.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Blanda mjölsorterna samt de hackade valnötterna och tillsätt i omgångar till jästblandningen, och ta inte i för mycket mjöl degen skall vara kladdig, spara dock lite till utbakningen. Arbeta ihop med kraftiga tag. Ställ därefter på jäsning i ca 30 minuter. Baka ut degen bara lite försiktigt och lägg över i en långpanna som är penslad med olja och strödd med lite salt. Platta ut degen med mjölade händer och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter och sätt ugnen på 220 grader och grädda i ca 15 min. Pensla brödet med lite saltvatten de sista minuterna för att få en god och krispig skorpa. Låt det gräddade brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.