Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Blanda mjölsorterna samt de hackade valnötterna och tillsätt i omgångar till jästblandningen, och ta inte i för mycket mjöl degen skall vara kladdig, spara dock lite till utbakningen. Arbeta ihop med kraftiga tag. Ställ därefter på jäsning i ca 30 minuter. Baka ut degen bara lite försiktigt och lägg över i en långpanna som är penslad med olja och strödd med lite salt. Platta ut degen med mjölade händer och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter och sätt ugnen på 220 grader och grädda i ca 15 min. Pensla brödet med lite saltvatten de sista minuterna för att få en god och krispig skorpa. Låt det gräddade brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar.