Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbröd på flingsaltsbädd

 
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Det här brödet är mitt egna recept, men så gott. Passar perfekt som tillbehör till all mat, t.ex. grytor. Vill man ha det som förrätt går det utmärkt att ha dem i ugnen tills de blir knapriga och ha röror på. Enjoy!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll i lite utav vattnet. Låt jästen lösas upp. Häll i resten av vattnet. Tillsätt sockret och saltet och blanda. Häll i ungefär 8 dl mjöl, rör runt ordentligt. Riv ner en stor morot i degen. Blanda. Häll i resten utav mjölet och knåda ordentligt. Låt degen jäsa i ca 45 minuter.
  2. Olja en plåt och häll på flingsaltet.
  3. Dela på degen och knåda med mjöl. Gör två limpor och lägg på plåten. Låt jäsa i 20 minuter till.
  4. Pensla limporna med ägg och strö över solroskärnorna. Ställ i nedre delen av ugnen i 225 grader i 15 minuter.
  5. Lägg bröden på ett galler och låt svalna. Enjoy!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.