Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbullar

(6 kommentarer)  
Morotsbullar Morotsbullar Morotsbullar Morotsbullar
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Saftiga morotsbullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att riva morötterna. Riv gärna tre av dem fint och en grovt. På så sätt blir brödet saftigt, av de finrivna morötterna medans den grovrivna ser trevlig ut. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret , häll över mjölken och värm till 37 grader. Häll över en del av vätskan och lös upp jästen innan du häller i all vätska. TIllsätt morötter, salt och honung. Tillsätt mjöl (lite i taget) och arbeta kraftigt tills degen släpper från bunkens kanter. Bäst är att använda hushållsassistent. Jag brukar blanda olika mjölsorter som dinkelmjöl, vetekross, grahamsmjöl och vetemjöl. Brödet på bilden innehåller ca ½ del vetekross, ca 1 dl grahamsmjöl, ca 1 dl lantbrödsmjöl och resten vetemjöl.
  2. Täck degen med bakduk och låt jäsa 30 minuter.
  3. Slå ut degen på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar . Rulla ut den som en rulle. Dela varje rulle i ca 12 delar och rulla dem till runda bullar. Lägg bullarna på bakplåtspapper på en plåt. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter under bakduk. Grädda sedan i mitten av ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
  4. Godast nybakade men kan också frysas.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • lena4 2 november 2009

    Jättegoda och saftiga som sagt. Grabben och jag ger en 5 med råge i betyg. Lena

  • ejsan 1 februari 2010

    jättegoda. jag använda 1 dl kli och 1 dl graham, resten vetemjöl. hade lite mindre jäst i och kompenserade det med längre jästid. Uppskattade av alla!

  • sndra 2 augusti 2010

    Bästa morotsbullarna jag nånsin bakat, mums!

  • soccermum 9 januari 2011

    Tack för ett jättebra recept! Jag gjorde en kalljäst variant och hade iofs inget smör hemma utan tog rapsolja men i övrigt följde jag receptet punkt för punkt ;) Använde lantmjölet 4 sädesslag och lite vetemjöl med fullkorn.. Lägger ut några bilder som du givetvis får plocka bort om du vill! Tack igen =)

  • Gunn57 14 mars 2011

    Riktigt goda morotsbullar 5 stjärnor från mig

  • Hammantorp 29 januari 2012

    Bakade morotsbullarna idag, de blev väldigt goda. Kommer att bakas flera gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.