Instruktioner
Skala morötterna och finfördela dem i matberedare.
Smula jästen i en bunke. Koka vetekrosset i 2 dl vatten ca 1 minut. Tillsätt resten av vattnet, olja och yoghurt. Låt svalna till fingervarmt, 37°. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i morötter, solrosfrön, salt och sirap. Tillsätt dinkelmjöl och vetemjöl, spara lite till utbakningen och arbeta ihop till en smidig deg, gärna i hushållsmaskin 6-8 min. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min.
Dela degen i 4 bitar. Forma varje bit till en avlång rulle och skär dem i 5 bitar vardera. Forma bitarna till bullar med lätt mjölade händer. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
Sätt ugnen på 225°. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler under bakduk.