Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsbullar med solrosfrön

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Saftiga och fiberrika bullar som dessutom är riktigt nyttiga. Bullarna passar perfekt att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

Skala morötterna och finfördela dem i matberedare. Smula jästen i en bunke. Koka vetekrosset i 2 dl vatten ca 1 minut. Tillsätt resten av vattnet, olja och yoghurt. Låt svalna till fingervarmt, 37°. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i morötter, solrosfrön, salt och sirap. Tillsätt dinkelmjöl och vetemjöl, spara lite till utbakningen och arbeta ihop till en smidig deg, gärna i hushållsmaskin 6-8 min. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min. Dela degen i 4 bitar. Forma varje bit till en avlång rulle och skär dem i 5 bitar vardera. Forma bitarna till bullar med lätt mjölade händer. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 40 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.