Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotschokladrutor

 
  • Serverar: 25 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

Dessa kakor blir godast om de får stå ett dygn i kyl och safta till sig. Men de är väl värda att vänta på. Vi brukar garnera med geléhjärtan, men det är inte nödvändigt. De blir goda ändå. Blir ca 25 stycken i långpanna. Fast det beror ju förstås på hur stora man själv vill ha.

Ingredienser

Instruktioner

Mal mandeln. Finriv morot. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, bakpulver och mandel. Rör ner detta i smeten tillsammans med den finrivna moroten. Smält chokladen och vänd ner den i smeten. Bred ut smeten i bakpappersklädd form, ca 20x25 cm. Jämna till smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Känn med en sticka så att den inte är kladdig. Låt kakan kallna. Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret och bred detta över kakan. Låt stelna och skär sedan kakan i rutor. Riv mörk choklad över och garnera med geléhjärtan. Låt gärna kakan stå och safta till sig ett dygn, väl övertäckt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.