Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsfläta

 
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Endast fett från lättyoghurten och sötman från morötterna räcker för att detta brödet blir supergott men också nyttigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv morötterna fint. Värm yoghurten till 37 grader, lös jästen i lite av yoghurten. Blanda resterande yoghurt med jästblandningen, saltet och morötterna.
  2. Blanda därefter mjölsorterna och rör i degen. Knåda väl. Låt jäsa i 30 minuter.
  3. Baka ut degen till en fläta och låt jäsa på smord plåt i 20-30 minuter.
  4. Pensla med lite yoghurt och strö på grahamsmjöl, om du vill ha en mjuk skorpa. Låt bli detta moment om du vill ha en hård skorpa.
  5. Grädda i 35-40 minuter i 200 graders ugn.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.