Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsfocaccia

 
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Ett ljuvligt bröd där morötterna gör brödet saftigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten (37º) och blanda så jästen löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och rör om. Häll i mjölet i omgångar och arbeta degen tills den är smidig (den ska vara lite lös). Låt degen jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  2. Häll ut degen på mjölad arbetsbänk och knåda degen. Lägg degen i en långpanna och tryck ut till nästan hela pannas storlek. Låt jästa i ytterligare 40 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200º. Pensla med vatten och strö över frömix och flingsalt. Grädda mitt i ugn ca 20 minuter. Ta ut plåten och låt svalna något. Skär brödet i 20 rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.