En fullmatad focaccia med rostad morot, timjan och en riktigt god fetaost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader, grillfunktion.
- Skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i en ugnsform. Strö över salt, ringla över olivolja och blanda. Rosta mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills morötterna är mjuka.
- Smula ner jästen tills degen i en bunke. Tillsätt honung, salt och lite av vattnet och rör tills jästen har lösts upp. Häll i olivoljan och resten av vattnet.
- Rör ner mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Bearbeta degen ordentligt ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt jäsa ca 45 minuter under bakduk.
- Ändra ugnsvärmen till 225 grader, vanlig under och övervärme. Smörj en långpanna och klä den med bakplåtspapper.
- Tippa ut focacciadegen i långpannan och tryck ut den till en platta med hjälp av oljade händer. Fördela de rostade morötterna med oljan från formen ovanpå degplattan.
- Skiva löken och repa timjan och strö ut detta jämnt över morötterna. Toppa med smulad fetaost och flingsalt. Tryck ner all topping lite lätt i degen.
- Grädda brödet mitt i ugnen tills det fått fin färg, ca 35 minuter. Låt brödet svalna på galler utan bakduk.
Publicerat den
22 maj 2013
Liknande recept
Skriv kommentar