Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsfocaccia med fetaost och timjan

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En fullmatad focaccia med rostad morot, timjan och en riktigt god fetaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader, grillfunktion.
  2. Skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i en ugnsform. Strö över salt, ringla över olivolja och blanda. Rosta mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills morötterna är mjuka.
  3. Smula ner jästen tills degen i en bunke. Tillsätt honung, salt och lite av vattnet och rör tills jästen har lösts upp. Häll i olivoljan och resten av vattnet.
  4. Rör ner mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Bearbeta degen ordentligt ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt jäsa ca 45 minuter under bakduk.
  5. Ändra ugnsvärmen till 225 grader, vanlig under och övervärme. Smörj en långpanna och klä den med bakplåtspapper.
  6. Tippa ut focacciadegen i långpannan och tryck ut den till en platta med hjälp av oljade händer. Fördela de rostade morötterna med oljan från formen ovanpå degplattan.
  7. Skiva löken och repa timjan och strö ut detta jämnt över morötterna. Toppa med smulad fetaost och flingsalt. Tryck ner all topping lite lätt i degen.
  8. Grädda brödet mitt i ugnen tills det fått fin färg, ca 35 minuter. Låt brödet svalna på galler utan bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.