Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka

 
  • Serverar: 15-20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En tunnare och saftigare morotskaka

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Mixa mandlarna till mjöl, tillsätt oljan direkt i mixern. Skala morötterna och slanta ner dem i mixern och mixa allt tills allt är finfördelat. Tillsätt salt, kanel och nejlika och mixa tills kryddorna blandats i. Blanda morotssmeten tillsammans med äggsmeten. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör om tills det blir en jämt smet. Häll smeten i en form 20 x 30 cm med bakplåtspapper i och grädda i 200 grader i 20 minuter. Under tiden som kakan gräddas klart, gör i ordning glasyren; vispa samman färskosten och florsocker (ungefär 2-3 dl). När kakan gräddats klart låt den svalna ordentligt innan du breder ut glasyren. Skär kakan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.