Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Smarrig morotskaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Går utmärkt att använda en matberedare med kniv till detta recept. Skala morötterna. Matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i matberedare med kniven monterad. Häll i mandel. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat. Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln. Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedare eller använd elvisp eller vanlig visp. Häll ner oljan i smeten. Blanda kanel, ev ingefära, vanlijsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan. Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt eller elvispens lägsta hastighet eller en sked för att röra runt tills det blir en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1½ liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 gr i ca 45 min. Låt stå i formen 5-10 min. Stjälp upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt kakan svalna.
  2. Glasyren: Blanda philadelphiaost och florsocker samt ev citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan. Servera! Förvara morotskaka i kylskåp.
  3. Tips: råsocker istället för vanligt socker, lightost samt en mindre mängden florsocker så får du en morotskaka som är hälsosammare med lågt GI.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.