Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka.

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Den är smarrig den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
  2. 2. Vispa ihop smör och socker till en luftig smet. Blanda sedan i äggen och de torra varorna, när detta är väl blandat rör du ned de rivna morötterna.
  3. 3. Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsplåt. Häll i smeten och grädda i 175 grader, 25-30 minuter. Kontrollera med en provsticka om kakan är färdig.
  4. 4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den svalna.
  5. Ostkräm
  6. Vispa alla ingredienser till en ”fluffig” smet. Bred sedan ut ostkrämen på den väl avsvalnade kakan. Låt den färdiga kakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den, ät och njut.
  7. Tillagningstid: Morotskaka 1 timme

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.