Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka

 
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

verkar god

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ungnen på 175 grader. Smält smör till krämen. Låt svalna. Rör ner kesella, florsocker och vaniljsocker. Ställ blandningen i kylen så länge. Rör smör och socker poröst. Häll sedan i äggen ett i taget. Skala och riv morötterna fint. Tillsätt i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Häll sedan i det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Sätt in det i ungnen och grädda nedre delen i ca. 40 min. Smörj krämen över hela kakan och strö på morötter. Låt stelna i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.