Instruktioner
Smörj en rund kakform (ca. 22 cm i diameter). Klipp gärna ut en rundel av bakplåtspapper och lägg den i formens botten - då behöver man bara smörja och bröa formens kanter, och man slipper brödsmulor i kakans botten. Ställ formen åt sidan. Värm ugnen till 180 grader. Hacka valnötterna. Skala och riv morötterna. Vispa ihop solrosolja, socker och salt och rör ner ett ägg i taget. Tillsätt så valnötter och morötter. Rör om. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel. Vänd ner allt detta i kaksmeten och häll den i den smorda formen. Grädda i 50-55 minuter. Låt kakan svalna, lyft den ur formen. Rör ihop och bred över glasyren av philadelphiaost, florsocker och citronsaft.
Kakan kallas Amerikansk morotskaka i Kokboken "Nya Annas mat" av Anna Bergenström. Väldigt god!