Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Där här morotskakan är lite nyttigare och passar utmärkt till en kopp te!

Ingredienser

Instruktioner

Smörj en rund kakform (ca. 22 cm i diameter). Klipp gärna ut en rundel av bakplåtspapper och lägg den i formens botten - då behöver man bara smörja och bröa formens kanter, och man slipper brödsmulor i kakans botten. Ställ formen åt sidan. Värm ugnen till 180 grader. Hacka valnötterna. Skala och riv morötterna. Vispa ihop solrosolja, socker och salt och rör ner ett ägg i taget. Tillsätt så valnötter och morötter. Rör om. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel. Vänd ner allt detta i kaksmeten och häll den i den smorda formen. Grädda i 50-55 minuter. Låt kakan svalna, lyft den ur formen. Rör ihop och bred över glasyren av philadelphiaost, florsocker och citronsaft.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • karlgunnarpeter 24 oktober 2012

    Kakan kallas Amerikansk morotskaka i Kokboken "Nya Annas mat" av Anna Bergenström. Väldigt god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.