Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka

 
  • Serverar: 1-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Är ett gott alternativ till vanligt fikabröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Socker och ägg vispas. Blanda bikarbonat, bakpulver, kanel och vaniljsockret i vetemjölet. Häll mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt morötter och matolja. Rör om väl. Häll i en ungsform och grädda i mtten av ugnen i 175grader i ca 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna.
  2. Blanda en glasyr av 30 g smör, 100 g Pliladelfia,1 tsk vaniljsocker och 1-2 dl florsocker beroende på vilken sötthet man vill ha. Bre detta över kakan.
  3. ÄT OCH NJUT.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.