Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En klassiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen tillsammans med oljan och de finrivna morötterna. Grädda i smord och bröad form i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna.
  2. Sikta florsockret och rör sedan ihop med övriga ingredienser. Bred ut i jämt lager över den svalnade kakan och garnera med rivna morötter eller citronskal. Använd gärna kravmärkta råvaror där det är möjligt (och det finns alternativ till allt utom vaniljsocker, kanel och bakpulver :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.