Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Här kommer ett recept på världen godaste morotskaka

Ingredienser

Instruktioner

1. Skala och riv morötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner olja och morötter och tillsätt de torra ingredienserna. 2. Häll smeten i en smord och bröad form, (jag brukar täcka formen med bakplåtspapper istället så får man upp den hel & fin) ca 25 cm i diameter. 3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min 175ºC. Ta upp ur formen och låt svalna på galler. Blanda 1 pkt philadelfiaost med så mycket florsocker att det blir en ganska tjock kräm, pressa i några droppar citronsaft. 4. Bred på glasyren på kakan när den svalnat, du kan frysa tårtan med glasyren på, lägg bara lite plastfolié precis på glasyren! Garnera med valnötter!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • connydude 6 november 2010

    This cake is better than sex! ;)

  • larkvagen 30 november 2010

    Super god morotskaka.

  • karlgunnarpeter 24 oktober 2012

    Kakan kallas Amerikansk morotskaka i Kokboken "Nya Annas mat" av Anna Bergenström

  • karlgunnarpeter 24 oktober 2012

    Hoppsan! Min kommentar hamnade på fel recept. Ber om ursäkt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.