Instruktioner
1. Skala och riv morötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner olja och morötter och tillsätt de torra ingredienserna.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, (jag brukar täcka formen med bakplåtspapper istället så får man upp den hel & fin) ca 25 cm i diameter.
3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min 175ºC. Ta upp ur formen och låt svalna på galler. Blanda 1 pkt philadelfiaost med så mycket florsocker att det blir en ganska tjock kräm, pressa i några droppar citronsaft.
4. Bred på glasyren på kakan när den svalnat, du kan frysa tårtan med glasyren på, lägg bara lite plastfolié precis på glasyren! Garnera med valnötter!
This cake is better than sex! ;)
Super god morotskaka.
Kakan kallas Amerikansk morotskaka i Kokboken "Nya Annas mat" av Anna Bergenström
Hoppsan! Min kommentar hamnade på fel recept. Ber om ursäkt.