- Serverar: 6-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En fantastiskt saftig kaka som alla Älskar!
Instruktioner
- Ugnen på 175 grader
Grädda kakan i 45 min.
- Börja först...
skala och riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet.
Då blir kakan saftigare. Lite jobbigare men, Godare!
- Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman de torra ingredienserna väl.
Blanda de torra ingredienserna med pösig visp,
sedan oljan och sist morötterna.
- Mjöla en smord form.
Jag slår ur formen innan smeten hälles i så bara det tunnaste mjöl finns kvar för att få en fin yta på kakan..
- Garneringen:
Kan stå i kylen färdig blandad och bredes på då kakan svalnat helt.
(Var försiktig med florsockret som gör att smeten lätt blir tunn om man tar för mycket)
- Lycka till nu!! Detta är garanterat en favorit för gästerna.
Publicerat den
30 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar