Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Det är mitt favorit recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet på morotskaka.
  2. Skala morötterna. Om du använder matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad. Häll i mandeln. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat.
  3. Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln.
  4. Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp.
  5. Häll ner oljan i smeten.
  6. Ta fram en bunke och blanda kanel, ev. ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan.
  7. Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt eller elvispens lägsta hastighet eller en sked för att röra runt tills det blir en jämn smet.
  8. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min.
  9. Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt morotskakan kallna.
  10. Gör glasyren. Blanda philadelphiaost och florsocker samt ev. citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan med en kniv.
  11. Servera! Förvara morotskakan i kylskåp.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • helenlar 7 april 2009

    Ja, mums för morotskaka. Något som är jättegott som glasyr till kakan är lika delar Philadelfiaost och smält vit choklad. Mycket smarrigt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.