- Serverar: 8-12 portioner
- Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut
Det är mitt favorit recept!
Instruktioner
- Om du har en matberedare med kniv så passar det utmärkt att använda till det här receptet på morotskaka.
- Skala morötterna. Om du använder matberedare: skär morötterna i mindre bitar och lägg dem i din matberedare med kniven monterad. Häll i mandeln. Kör ca 30 sek så att det blir finhackat.
- Utan matberedare: Riv morötterna på rivjärn och hacka mandeln.
- Tillsätt ägg och socker. Kör ca 30 sek med matberedaren eller använd elvisp eller vanlig visp.
- Häll ner oljan i smeten.
- Ta fram en bunke och blanda kanel, ev. ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Häll ner över oljan.
- Använd matberedarens impulsknapp för att blanda försiktigt eller elvispens lägsta hastighet eller en sked för att röra runt tills det blir en jämn smet.
- Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 1 ½ liter. Grädda morotskakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 min.
- Låt stå i formen 5-10 minuter. Stjälp sedan upp morotskakan på ett serveringsfat. Lägg formen ovanpå och låt morotskakan kallna.
- Gör glasyren. Blanda philadelphiaost och florsocker samt ev. citron- eller limesaft. Bred glasyren över morotskakan med en kniv.
- Servera! Förvara morotskakan i kylskåp.
Publicerat den
9 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ja, mums för morotskaka. Något som är jättegott som glasyr till kakan är lika delar Philadelfiaost och smält vit choklad. Mycket smarrigt.