Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka från Hummelstugan i Åre

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Innehåller muskotnöt och russin.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner. Tillsätt rivna morötter, olja och russin. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 35 x 25 cm, och grädda i 175 grader i ca 40 minuter. Låt svalna. Rör ihop glasyren, smöret måste vara rumstempererat. Bred den över kakan och gör ett vågmönster med hjälp av en gaffel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.