Saftig och välsmakande. Det räcker bra med kanel som smaksättning om man vill det. Själv gillar jag kardemumma väldigt mycket.
Instruktioner
- Smält smöret, låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smöret och mjölet väl blandat med de torra ingredienserna. Rör sist i rivna morötter.
- Smörj och bröa en långpanna, häll i smeten och strö på kanel och ( kardemumma ) efter eget tycke.
- Grädda i 175 grader i ca: 12-15 minuter ( kanske längre) beroende på hur stor långpanna du har. Jag gräddade i 13 minuter.
- Låt sen kakan svalna.
- Gör glasyren så här:
Blanda ihop allt till glasyren för hand, tag sen elvispen och vispa till en slät kräm.
Smaka av den och tillsätt ev. mer vaniljsocker.
- Bred krämen över kakan och strö på kokos.
Skär i lagoma rutor.
Publicerat den
9 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
supergod
Tack för detta recept! Kakan är helt underbart god!
Den absolut godaste morotskakan jag ätit! Får helt klart högsta betyg!
Supergod morotskaka!!!
Jätte bra recept! Kakorna uppskattades av alla
Riktigt god! :)
Jättegod kaka :) Har letat efter ett bra recept på morotskaka i långpanna och nu har jag hittat ett.
Verkligen jättegod morotskaka... saftig och mjuk, och kardemumman och kanelen i kombination med glasyren... MMmmmm...
Fantastiskt god! Kardemumman och kanelen gjorde sig jättebra till glasyren, och kakan var såååå saftig och go :) MMMmmm...
super god kaka! fick dock gör dubbel sats på glasyren för att det skulle täcka hela kakan
Kanongod kaka :-)
Jättegod