Enkelt och behändigt att baka kakan i långpanna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala och riv morötterna fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och smör. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna eller form, 25x30 cm.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna.
- Smält smöret till frostingen och låt det svalna av. Rör ner kvarg, florsocker och apelsinskal. Bred frostingen över kakan och låt den stelna i kylen.
- Strö över strössel.
- Skär kakan i 20 bitar.
Publicerat den
3 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vansinnigt Gott! Arbetskamraterna älskade den. Delade även upp smeten i muffinsformar och gjorde cupcakes en gång, till familjens STORA förtjusning. Tack Tack =)