Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Enkelt och behändigt att baka kakan i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och smör. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i smeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna eller form, 25x30 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna.
  5. Smält smöret till frostingen och låt det svalna av. Rör ner kvarg, florsocker och apelsinskal. Bred frostingen över kakan och låt den stelna i kylen.
  6. Strö över strössel.
  7. Skär kakan i 20 bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sanna_Linnea 18 mars 2012

    Vansinnigt Gott! Arbetskamraterna älskade den. Delade även upp smeten i muffinsformar och gjorde cupcakes en gång, till familjens STORA förtjusning. Tack Tack =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.