- Serverar: 10 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Saftig morotskaka som inte är så söt.
Instruktioner
- Vispa ihop ägg, sukrin och salt till ett fluff.
- Vispa/rör ned resten av ingredienserna förutom smöret som hälls i först på slutet. Smaka av.
Klä en form med bakplåtspapper (jag använde en rund form med avtagbara kanter, cirka 21 cm/diametern) och häll i smeten.
- Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Blanda till frostingen, smaka av och bred ut på kakan.
- * Detta är som sagt en LCHF kaka. Det är därför det inte finns vanligt vetemjöl eller socker i denna. Naturligtvis kan ni ertsätta sötningsmedlet med socker.
Sukrin flor är sukrin som är malet till ett liknande florsocker. Finns i de flesta hälsokostaffärer.
Mandel - och hasselnöts mjöl underlättar och finns i hälsokostaffärer men det går lika bra att mala nötterna.
Publicerat den
24 april 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enligt kostbevakningen.se innehåller kakan totalt 47 g kolhydrater eller nästan 5 g per bit om det blir 10 bitar, dvs halva dagsransonen om man äter strikt LCHF. Men den ser god ut, så jag testar den nog.