Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med äpplen

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Nu är morötterna billiga och det finns fortfarande massor av äpplen i trädgården. Den här kakan innehåller mycket godis men bara lite lite fett.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en kakform. Vispa äggen med både det bruna och vita sockret tills det börjar bli luftigt. Rör ner morötterna och därefter oljan och yoghurten. Tillsätt mjölet blandat med bikarbonat, bakpulver , vaniljsocker och kanel. Skala äpplena och skär dom i bitar. Häll smeten i formen och stick ner äppelbitarna ganska tätt. Grädda i 150 grader 1 timme och 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • alda96 15 november 2009

    kan man skippa bikarbonat och mörkt muscovadosocker...och ersätta med bakpulver och vanligt socker??

  • Ingevara 15 november 2009

    Visst kan du det, men smaken blir lidande. Tycker jag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.