Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med ananas och valnötter

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Den här morotskakan gör stor succé på mitt jobb. Den enda gången jag har misslyckats med den är då jag uteslöt krossad ananas och valnötter och använde vanligt socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175º. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
  2. Häll ananasen i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt. Hacka valnötterna grovt i en matberedare och riv morötterna.
  3. Vispa ägg och socker med elvisp så att du får luftig och porös smet. Tillsätt flytande margarin och vatten och vispa så att blir väl blandat.
  4. Sikta mjöl och bakpulver och vänd ned i äggsmeten. Vänd därerfter ned de morötter, krossad ananas och valnötter.
  5. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i ca 35 minuter i nedre delen av ugnen. Känn efter med provsticka om den färdig i mitten av kakan. Låt den svalna helt i långpannan.
  6. Gör under tiden färskostglasyren: Vispa ost och florsocker smidigt med elvisp. Tillsätt citronsaften och vispa så att all glasyren blir smaksatt. Tillsätt några droppar gul hushållsfärg om du vill ha lite färg på glasyren.
  7. Bred ut glasyren över den kalla kakan och strö över färgat strössel eller kokos.
  8. Låt kakan stå kallt i kylskåp några timmar innan du skär upp den i 30 rutor. Rutorna går utmärkt att frysa in.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.