Den här morotskakan gör stor succé på mitt jobb. Den enda gången jag har misslyckats med den är då jag uteslöt krossad ananas och valnötter och använde vanligt socker.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175º. Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
- Häll ananasen i ett durkslag och låt den rinna av ordentligt. Hacka valnötterna grovt i en matberedare och riv morötterna.
- Vispa ägg och socker med elvisp så att du får luftig och porös smet. Tillsätt flytande margarin och vatten och vispa så att blir väl blandat.
- Sikta mjöl och bakpulver och vänd ned i äggsmeten. Vänd därerfter ned de morötter, krossad ananas och valnötter.
- Häll smeten i långpannan och grädda kakan i ca 35 minuter i nedre delen av ugnen. Känn efter med provsticka om den färdig i mitten av kakan. Låt den svalna helt i långpannan.
- Gör under tiden färskostglasyren: Vispa ost och florsocker smidigt med elvisp. Tillsätt citronsaften och vispa så att all glasyren blir smaksatt. Tillsätt några droppar gul hushållsfärg om du vill ha lite färg på glasyren.
- Bred ut glasyren över den kalla kakan och strö över färgat strössel eller kokos.
- Låt kakan stå kallt i kylskåp några timmar innan du skär upp den i 30 rutor. Rutorna går utmärkt att frysa in.
Publicerat den
6 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar