Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med banan

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Superenkel saftig morotskaka som är svår att misslyckas med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform med kokos.
  2. Skala och riv morötterna grovt. Skala och mosa bananen med en gaffel. Blanda vetemjöl, bakpulver, ingefära och kanel. Vispa ägg och socker vitt och pösigt, tillsätt mjölblandningen i äggvispet.
  3. Rör försiktigt och tillsätt sedan olja, morötter, banan och kokos. Blanda väl och häll smeten i den smorda formen.
  4. Grädda i 30-40 minuter i ugnen. Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.