Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med glasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En mycket god och saftig kaka med underbar glasyr!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel och bakpulver och rör ner i äggsmeten. Tillsätt olja och morötter och blanda till en jämn smet.
  2. Smöra och bröa en form med avtagbar kant. Fyll formen med smeten och grädda i ugn ca 45 minuter.
  3. Låt kakan svalna.
  4. Blanda glasyren till en jämn smet och bred över den svalnade kakan. Gör mönster med gaffel och låt stelna.
  5. Satsen räcker till en normalstor sockerkaksform eller motsvarande form. En dubbel sats (2x alla ingredienser till smet och glasyr) räcker till en långpanna (klä då med bakplåtspapper) eller två formar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • missmookie 7 november 2008

    Smaskigt som bara den. Min långpanna med morotskakan gick fort som attans...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.