Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med kanelglass, russinkaramell och syltad morot

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jobbig att göra men den är lätt värt besväret. Bjud dina gäster på en oförglömlig dessert !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 180 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa sedan ner oljan och äggen. Vispa smeten slät i ca 3 minuter och häll den i en smord form ca 24 cm i diameter. Baka den i ca 15 minuter, eller tills en sticka inte blir kladdig. Ta ut och låt svalna ett par minuter innan den stjälps upp på ett galler, där den får svalna.
  2. Kanelglass: Ge grädde, mjölk, vaniljsocker, glukos och kanel ett uppkok och låt det dra i rumstemperatur under lock i 10 minuter. Vispa upp äggulorna och sockret fluffigt och slå på koket i en tunn stråle under kraftig vispning. Passera genom en finmaskig sil och kyl ner över ett vattenbad under omrörning. Kör i glassmaskin.
  3. Mandelnougat: Rosta mandeln på medelhög värme under omrörning tills den fått fin och jämn färg. Tillsätt honungen och karmellisea mandlarna under omrörning tills honungen nästan kokat bort, tillsätt smöret. Rör runt hela tiden till en jämn karamellisering har skett, då hälls mandlarna ut på plåt för att svalna. Mixa till smulor.
  4. Russinkaramell: Koka allt i 5 minuter. Mixa slätt och sila genom en finmaskig sil. Kyl före servering.
  5. Syltad morot: Sjud upp saft, skal och socker och låt moroten koka tills den precis börjat mjukna. Kyl genast i burk med lock.
  6. Färskost: Rör ihop alla ingredienserna.
  7. Skär morotskakan i önskad form, bred färskosten på tallriken, arrangera med kanelglass och morotskaka. Dekorera med russinkaramell, mandelnougat och syltad morot.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.