Typ en vanlig morotskaka, men det blir en lite extra jätte god smak med valnötterna och kardemumman.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Kakan:
Vispa ägg och socker till en vit smet. Tillsätt valnötter, bikarbonat, bakpulver, salt, kardemumma, kanel, mjöl och vispa ihop alltsammans.
- Blanda i morötterna och oljan. Häll smeten i en smörad form med löstagbar botten. Grädda kakan i ugnen i ca 30-40 minuter tills den släpper från kanterna. Kontrollera att kakan är färdig genom att göra ett stickprov. Låt kakan svalna.
- Topping:
Vispa ihop florsockret, det smälta smöret och philadelphiaosten till en kräm. Tillsätt vaniljsockret och skalet och saften från citronen.
- Vispa ytterligare och fördela sedan krämen på kakan. Låt krämen sätta sig lite innan serveringen. Garnera eventuellt med tunna morotsstrimlor eller färga lite kokos med röd och gul hushållsfärg och strö över kakan.
Publicerat den
15 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar