Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med kardemumma och valnötter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Typ en vanlig morotskaka, men det blir en lite extra jätte god smak med valnötterna och kardemumman.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Kakan: Vispa ägg och socker till en vit smet. Tillsätt valnötter, bikarbonat, bakpulver, salt, kardemumma, kanel, mjöl och vispa ihop alltsammans.
  3. Blanda i morötterna och oljan. Häll smeten i en smörad form med löstagbar botten. Grädda kakan i ugnen i ca 30-40 minuter tills den släpper från kanterna. Kontrollera att kakan är färdig genom att göra ett stickprov. Låt kakan svalna.
  4. Topping: Vispa ihop florsockret, det smälta smöret och philadelphiaosten till en kräm. Tillsätt vaniljsockret och skalet och saften från citronen.
  5. Vispa ytterligare och fördela sedan krämen på kakan. Låt krämen sätta sig lite innan serveringen. Garnera eventuellt med tunna morotsstrimlor eller färga lite kokos med röd och gul hushållsfärg och strö över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.