Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med len citron- & vaniljglasyr

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt god, saftig och hållbar. Stabilt recept som det är svårt att misslyckas med .Enjoy.. och snåla inte på glasyren nu!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader 2. vispa ägg o socker poröst 3. blanda ihop mjöl, bakpulver o kryddor i en skål 4. Rör ner torrblandningen i äggsmeten. 5. Rör ner morötter, olja (och ev även russin) 6. Häll smeten i smord o bröad form 7. Grädda kakan i ca 40 min. Låt den svalna innan du smetar på glasyren.
  2. Glasyren: 1. Rör ihop philadelphian och smöret och tillsätt sedan torrblandningen och blanda. 2. Pressa ner citronsaft efter tycke (tillsätt ev även lite rivet citronskal för extra smak).
  3. Går även bra att frysa ner med glasyr på om man känner fört..!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • meta9 14 maj 2008

    Jag har detta recept själv och anser att det är den godaste morotskakan, dels pga kryddorna men också pga citronglasyren. Jag brukar dock inte ha muskot i mina, det går lika bra utan den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.