Väldigt god, saftig och hållbar. Stabilt recept som det är svårt att misslyckas med .Enjoy.. och snåla inte på glasyren nu!
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 175 grader
2. vispa ägg o socker poröst
3. blanda ihop mjöl, bakpulver o kryddor i en skål
4. Rör ner torrblandningen i äggsmeten.
5. Rör ner morötter, olja (och ev även russin)
6. Häll smeten i smord o bröad form
7. Grädda kakan i ca 40 min.
Låt den svalna innan du smetar på glasyren.
- Glasyren:
1. Rör ihop philadelphian och smöret och tillsätt sedan torrblandningen och blanda.
2. Pressa ner citronsaft efter tycke (tillsätt ev även lite rivet citronskal för extra smak).
- Går även bra att frysa ner med glasyr på om man känner fört..!
Publicerat den
17 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har detta recept själv och anser att det är den godaste morotskakan, dels pga kryddorna men också pga citronglasyren. Jag brukar dock inte ha muskot i mina, det går lika bra utan den.