Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med mandel

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En saftigt god morotskaka med mandel som bakas i liten långpanna. En brownieform går bra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en avlång eller rund form (17x26). Jag valde en brownieform. Sikta över de smorda ytorna med glutenfritt ströbröd.
  2. Skala 2 morötter och beräkna att de efter skalningen väger 240 gram. Riv dem på råkostjärn eller i matberedare och välj en rasp som är den grövsta.
  3. Mal 150 gram oskållade sötmandel (hasselnötter går också bra). Blanda det malda med 1 1/2 msk glutenfri mjölmix och 1 1/2 tsk bakpulver.
  4. Vispa ägg och socker till en pösig massa. Tillsätt apelsinskal, morotsrasp och mandelblandningen. Skrapa ned smeten i formen och grädda i 200 grader varm ugn i ca 35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.