En saftigt god morotskaka med mandel som bakas i liten långpanna. En brownieform går bra.
Instruktioner
- Smörj en avlång eller rund form (17x26). Jag valde en brownieform. Sikta över de smorda ytorna med glutenfritt ströbröd.
- Skala 2 morötter och beräkna att de efter skalningen väger 240 gram. Riv dem på råkostjärn eller i matberedare och välj en rasp som är den grövsta.
- Mal 150 gram oskållade sötmandel (hasselnötter går också bra). Blanda det malda med 1 1/2 msk glutenfri mjölmix och 1 1/2 tsk bakpulver.
- Vispa ägg och socker till en pösig massa. Tillsätt apelsinskal, morotsrasp och mandelblandningen. Skrapa ned smeten i formen och grädda i 200 grader varm ugn i ca 35 minuter.
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar