Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med mycket tugg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

Bara billiga ingredienser behövs till denna närmast klassika kaka, som räcker till många. Morötterna gör kakan saftig och god! Det här är en riktigt stor sats som ger tjocka bitar. Man kan faktiskt göra halv sats och få tunnare bitare - de är lika goda, men gräddas förstås lite snabbare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 ¤, ca 40 minuter.
  2. Blanda alla torra ingredienserna i en stor bunde. Riv morötterna fint och fördela dem i mjölet med en gaffel. Blanda ner olja och ägg. Bred ut smeten i en smord och mjölad långpanna. Grädda i 175 grader i ungefär 40 minuter. Skär kakan i rutor när den svalnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kbr 3 oktober 2008

    Jätte god och saftig. Tog hälften av sockret och var ändå mycket god. /Karin

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.