Mycket saftig morotskaka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i äggblandningen tillsammans med smält smör och rivna morötter. Blanda allt.
- Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen 20 min. Låt kakan svalna helt.
- Vispa med elvisp smör och mjukost. Tillsätt först lite av florsockret och fortsätt vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt resten av florsockret samt vaniljsockret och vispa ytterligare ca 1 min. Bred glasyren över kakan. Kyl och skär kakan i rutor.
Publicerat den
23 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
har du prövat att frysa ner kakan någon gång? funkar det överhuvudtaget eller tror du man förstör den då? tacksam för svar! mvh kikki