Här är det många härliga smaker som samsas i samma kaka. Moroten och ananasen gör den saftig och kanelen, valnötterna och passionsfrukten sätter smak. Dekorera gärna med en vacker liten vinbärskvist, röd, svart eller vit.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med smöras bakplåtspapper. Öppna ananasburken och tryck ut vätskan.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda olja, morötter och ananas och rör ner i smeten.
- Blanda vetemjölet med bikarbonat, bakpulver, kryddor och valnötshacket. Rör ner blandningen i smeten.
- Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Prova gärna med en tandpetare i kakans mitt, så att du vet när den är klar. Låt kakan svalna innan du skär den rutor, rektanglar eller tårtbita.
- Rör ihop smör, ost och socker till en jämn smet. Gröp ur innehållet i passionsfrukterna och rör ner i glasyren. Bred på glasyren när kakan har kallnat. Dekorera gärna med något vackert bär.
Publicerat den
3 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar