Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med passionfruktsglasyr

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Här är det många härliga smaker som samsas i samma kaka. Moroten och ananasen gör den saftig och kanelen, valnötterna och passionsfrukten sätter smak. Dekorera gärna med en vacker liten vinbärskvist, röd, svart eller vit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med smöras bakplåtspapper. Öppna ananasburken och tryck ut vätskan.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda olja, morötter och ananas och rör ner i smeten.
  3. Blanda vetemjölet med bikarbonat, bakpulver, kryddor och valnötshacket. Rör ner blandningen i smeten.
  4. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Prova gärna med en tandpetare i kakans mitt, så att du vet när den är klar. Låt kakan svalna innan du skär den rutor, rektanglar eller tårtbita.
  5. Rör ihop smör, ost och socker till en jämn smet. Gröp ur innehållet i passionsfrukterna och rör ner i glasyren. Bred på glasyren när kakan har kallnat. Dekorera gärna med något vackert bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.