Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med rågmjöl

 
Skriv ut

En makalös morotskaka som får lite fibrer av rågmjölet och morötterna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och riv morötterna, hacka nötterna fint.
  3. Vispa ägg och socker och häll i rapsoljan,rör ner morötterna och nötterna i äggsmeten.
  4. Blanda kanel, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver,, rågmjöl och vetemjöl. Blanda ner det i smeten.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form, 1 ½ liter. Grädda i 45 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan kallna.
  6. Rör ihop färskost och florsocker, bred över kakan och strö över rivna morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.