Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka med yoghurtkräm

(1 kommentar)  
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Läckerbitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna med smör och lägg ett bakplåtspapper i botten. Blanda de rivna morötterna med oljan. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
  2. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner ner i äggblandningen. Rör sist ner apelsinskalet, morötterna och oljan. Grädda i 175 grader ca 40 min. Testa om kakan är färdig genom att trycka lätt med ett finger. Den ska kännas "fjädrande".
  3. Låt kakan vila i formen ett par min. Vänd den sedan upp och ner på ett ugnsgaller. Dra försiktigt bort bakplåtspappret och låt kakan svalna helt.
  4. Rör eller vispa samman alla ingredienserna till toppingen. Bred den över den avsvalnade kakan. Ställ kakan kallt en stund så att toppingen stelnar. Strö över sockerdekorationen eller pudra över lite kanel.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lindepi 9 juli 2009

    Vilken kaka! Den bara smälte ju i munnen. Supergod. Den ska jag baka flera gånger. MVH lindepi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.