Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskaka till Valentin

 
Skriv ut

Morotskaka till Valentin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form, ca 1 ½ liter. Sätt ugnen på 175°. Skala morötterna och riv dem fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner dem i äggsmeten tillsammans med morötterna och matfettet.
  3. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen, 40-50 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp på ett galler.
  4. Rör osten mjuk och slät tillsammans med smör och florsocker. Smaksätt med citronsaft.
  5. Bred glasyren över den kalla kakan och garnera efter egen fantasi.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.