- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Den godaste kaka jag ätit på länge. Ser väldigt proffsig ut.
Instruktioner
- Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
- Hacka valnötterna. Skala och riv morötterna.
Vispa ihop oljan, socker och salt och rör ner ett ägg i taget. Tillsätt valnötterna och morötterna och rör om. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel. Vänd ner allt detta i kaksmeten och häll den i den smorda formen. Grädda i 180 grader 50-55 minuter. Låt kakan kallna och lyft den sedan ur formen.
- Rör ihop och bred över glasyren av philadelphiaost, florsocker och citronsaft. Till sist strör du över den rostade mandeln.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Bakar denna kakan andra gången,riktigt god, rekommenderas. Ulla♥