Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotskakan med stort M

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Den godaste kaka jag ätit på länge. Ser väldigt proffsig ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  2. Hacka valnötterna. Skala och riv morötterna. Vispa ihop oljan, socker och salt och rör ner ett ägg i taget. Tillsätt valnötterna och morötterna och rör om. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel. Vänd ner allt detta i kaksmeten och häll den i den smorda formen. Grädda i 180 grader 50-55 minuter. Låt kakan kallna och lyft den sedan ur formen.
  3. Rör ihop och bred över glasyren av philadelphiaost, florsocker och citronsaft. Till sist strör du över den rostade mandeln.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • HIIRIPIIRI 18 oktober 2010

    Bakar denna kakan andra gången,riktigt god, rekommenderas. Ulla♥

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.