Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotslåda

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gör julbordet lite vegetariskt med en läcker morotslåda med saffransmarinerade morotsstrimlor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och koka morötterna till morotslådan mjuka i lättsaltat vatten. Mixa morötterna till en slät puré. Blanda ströbröd och grädde och låt stå och svälla ca 5 minuter.
  3. Blanda morotspuré, ströbrödsblandning, ägg, gröt och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnsform. Klicka på smöret och strö över ströbrödet. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
  4. Skala och hyvla morötterna tunt med en osthyvel eller mandolin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, olja och honung. Lös upp saffranen i vinägern och blanda i. Tillsätt salt och peppar. Lägg morötterna i lagen precis före servering.
  5. Lägg lite av morötterna som garnering på morotslådan och servera resten vid sidan om. Strö över lite rosmarin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.