Gör julbordet lite vegetariskt med en läcker morotslåda med saffransmarinerade morotsstrimlor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och koka morötterna till morotslådan mjuka i lättsaltat vatten. Mixa morötterna till en slät puré. Blanda ströbröd och grädde och låt stå och svälla ca 5 minuter.
- Blanda morotspuré, ströbrödsblandning, ägg, gröt och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnsform. Klicka på smöret och strö över ströbrödet. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
- Skala och hyvla morötterna tunt med en osthyvel eller mandolin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, olja och honung. Lös upp saffranen i vinägern och blanda i. Tillsätt salt och peppar. Lägg morötterna i lagen precis före servering.
- Lägg lite av morötterna som garnering på morotslådan och servera resten vid sidan om. Strö över lite rosmarin.
Publicerat den
4 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar