Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotslåda från Finland

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Morotslåda äts på det finska julbordet. En rätt som det finns lika många recept på som det finns kockar. Utelämna grädden om du är laktosallergiker.

Ingredienser

Instruktioner

Koka risgrynsgröt eller använd färdigköpt. Det går åt ca 3-4 dl.Skala och skär morrötterna i mindre bitar. Koka dem mjuka i osaltat vatten. Purea morrötterna med en mixerstav eller mixer. Rör ner risgrynsgröten (för hand), blanda i ägg, grädde och sirap samt krydda efter smak. Smörj en ungsfast form och häll i smeten (får ej vara för lös) Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör. Grädda i 175 gradig ugn ca 1 timme. Lägg fram på julbordet och ät tillsammans med den gråsaltade julskinkan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tarja24 3 januari 2010

    Jättegott! Smakar precis som den man äter i Finland.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.