Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotslimpa med solrosfrön

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut

Hälsosamt matbröd och gott.

Ingredienser

Instruktioner

Lös upp jästen i lite av vattnet. Häll sedan i resten av vattnet. Riv morötterna fint. Tillsätt solrosfrön, kryddor, salt, sirap, olja och de rivna morötterna i jästvattnet. Arbeta in rågsikten och det mesta av vetemjölet. Degen arbetas blank och smidig. Jäses i degbunken cirka 40 minuter. Arbeta degen väl på bakbordet. Forma två bröd och jäs dem i 30 minuter. Pensla bröden med vatten och strö över solrosfrön. Gräddas i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • L-ann 6 februari 2008

    Hur mycket sirap???

  • L-ann 12 februari 2008

    jättegott och saftigt bröd

  • MrsG 5 juni 2008

    Kanon gott bröd!!!

  • ELVYIREN51 15 februari 2009

    Jag har också detta recept : Det skall vara 1 msk sirap Gör du dubbel sats= 3 stycken limpor En saftig,god och lättbakad limpa. Solrosfrön och morötter ger inte bara god smakutan också nyttiga fibrer.

  • pension 22 februari 2009

    Hejsan, jag måste bara tala om att Morotslimpa med Solrosfrö är en helt underbart saftig och god limpa.

  • gorashun 28 augusti 2010

    Väldigt gott och saftigt bröd. Provade att baka det igår, men hade inga solrosfrön hemma så bytte ut dem mot hackade valnötter vilket tycks ha fungerat bra det också. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.