Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotspannkakor

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Luftiga och höga tornar dessa matiga pannkakor upp sig på tallriken. Det blir väldigt gott att servera färsk frukt och bär till, gärna med lite lönnsirap och honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Separera vitor och gulor av tre ägg. Lägg vitorna i en ren skål och ställ åt sidan.
  2. Vispa samman 1 helt ägg och äggulorna, socker och salt.
  3. Tillsätt grädde och citronsaft. Blanda försiktigt ner i mjöl och bakpulver.
  4. Skala och riv morötterna fint. Blanda sedan ner dem i smeten.
  5. Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten.
  6. Stek pannkakorna i smör i pjättjärn eller stekpanna. Servera dem genast, gärna med honung eller lönnsirap och lite frukt eller bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.