Detta är en variant av rulltårta med morot, kanel och ingefära i smeten och sedan en fyllning med Philadelphiaost. Smakar som en len och fin morotskaka men tar endast ca 30 minuter att sno ihop. Perfekt!
Instruktioner
- Rulltårtebotten:
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker poröst. vänd sedan försiktigt ner den finrivna moroten. Sikta ner de torra ingredienserna och rör försiktigt tills smeten är slät.
- Bred ut smeten och grädda mitt i ugnen 225 grader ca 5-6 minuter. Tag ut rulltårtan ur ugnen och vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Om bakplåtspapperet sitter hårt kan man lägga en fuktad handduk över en stund så släpper den fint sedan.
- Fyllning:
Rör ihop alla ingredienser och bred på krämen på rulltårtan när den svalnat något! Rulla ihop från långsidan.
Publicerat den
4 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god variant av "morotskaka"! Gick snabbt att baka och blev väldigt uppskattad av mina gäster! Gittan
Jättegod variant på morotskaka! Mycket uppskattad och så enkel att göra.