Det blir ca15 stora rutor 5x5 cm eller 25 normalstora.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Riv morötterna och tillsätt dem samt oljan till äggsmeten. Klä en långpanna, ca 30x25 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna.
- Smält matfettet till toppingen. Låt svalna. Blanda ner kesella, florsocker och vaniljsocker. Bred krämen över den avsvalnade kakan. Skär i rutor och garnera med jordgubbar.
Publicerat den
13 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott nytt år! Jag måste berömma de här underbara rutorna som jag bakade till en adventsfest. Tillsatte då kanel i smeten och rivet apelsinskal i frostingen. Mums! Tack för detta recept, kommer definitivt att användas igen. Ha det bra! Sork