Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsrutor i långpanna med kesellatopping

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Det blir ca15 stora rutor 5x5 cm eller 25 normalstora.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Riv morötterna och tillsätt dem samt oljan till äggsmeten. Klä en långpanna, ca 30x25 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten.
  2. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna.
  3. Smält matfettet till toppingen. Låt svalna. Blanda ner kesella, florsocker och vaniljsocker. Bred krämen över den avsvalnade kakan. Skär i rutor och garnera med jordgubbar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sork 2 januari 2011

    Gott nytt år! Jag måste berömma de här underbara rutorna som jag bakade till en adventsfest. Tillsatte då kanel i smeten och rivet apelsinskal i frostingen. Mums! Tack för detta recept, kommer definitivt att användas igen. Ha det bra! Sork

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.