Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsscones med feta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Goda och lättbakade scones, fyllda med saftig morot och smakrik fetaost. Toppade med frön blir de härligt krispiga i ugnen. 273 kalorier/scones 13 g fett 8 g protein 30 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Skala och riv morötterna fint. Tillsätt smöret i mjölblandningen och nyp ihop med fingertopparna till en smulig deg. Tillsätt morötter och yoghurt, smula i osten och rör snabbt ihop degen.
  3. Dela degen i 12 bitar, forma snabbt till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över fröna. Baka mitt i ugnen ca 12 minuter eller tills sconesen fått fin färg. Servera dem varma med smör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.