Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotssoppa med apelsin och ingefära

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Smakrik soppa som gör gott i höstrusket!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och fräs den i en kastrull tillsammans med smöret. Skala och hacka potatisen och mörötterna, lägg i kastrullen och häll på buljongen. Koka tills rotfrukterna mjuknat. Mixa soppan i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt apelsinjuicen och ingefäran och låt sjuda i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Servera med en klick creme fraiche eller turkisk yoghurt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Emmawiren 17 januari 2011

    Man kan förbereda soppan i förväg tom. mixandet av alla ingredienser,, och sedan tillsätta apelsin och kryddor när man sedan värmer på soppan. Det kan vara gott att späda ut soppan med lite crème fraishe, grädde eller kokosmjölk tills den får en len och mjuk smak!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.