Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotssoppa med asiatisk touche

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En soppa med mycket smak för den som gillar asiatiskt. Vill man ha en helt vegetarisk soppa kan hönsbuljongen bytas ut mot grönsaksbuljong. Galangalrot kan bytas ut mot färsk ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, ansa och skär morot och potatis i bitar. Finhacka vitlök, citrongräs, galangal, chili och koriander. Finriv limeskalet.
  2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs alltsammans ca 1 min. Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Koka under lock tills morötterna är mjuka ca 20 min.
  3. Kör soppan i omgångar i en matberedare tills den blir slät. Häll tillbaks soppan i kastrullen och smaka av med salt. Servera den varm med finstrimlad salladslök och några korianderblad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lilianja 14 september 2012

    Kalorier?:))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.