Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotssoppa med getosttoast

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En vackert gul, väl balanserad soppa med syrlig smak, sötma och hetta. Utmärkt som förrätt för den som vill överraska gästerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275°. Kärna ur och strimla pepparfrukten, skala och strimla lök och vitlök.
  2. Skala och grovhacka morötterna
  3. Hetta upp olivolja i en gryta. Rör ner det strimlade och låt fräsa under omrörning.
  4. Tillsätt buljongtärning, apelsinskal, pressad apelsin och morotsjuice. Koka soppan 5-10 minuter.
  5. Mixa soppan slät med mixerstav, smaka av med vinäger, salt och smör. Koka upp och servera med toast.
  6. Toast: Blanda getost, kesella och svartpeppar med i en gaffel i en skål. Skär 6 brödskivor och bred på getostkrämen. Gratinera högt upp i ugnen tills osten får färg, 3-5 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.