- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En vackert gul, väl balanserad soppa med syrlig smak, sötma och hetta. Utmärkt som förrätt för den som vill överraska gästerna.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 275°. Kärna ur och strimla pepparfrukten, skala och strimla lök och vitlök.
- Skala och grovhacka morötterna
- Hetta upp olivolja i en gryta.
Rör ner det strimlade och låt fräsa under omrörning.
- Tillsätt buljongtärning, apelsinskal, pressad apelsin och morotsjuice.
Koka soppan 5-10 minuter.
- Mixa soppan slät med mixerstav, smaka av med vinäger, salt och smör.
Koka upp och servera med toast.
- Toast:
Blanda getost, kesella och svartpeppar med i en gaffel i en skål. Skär 6 brödskivor och bred på getostkrämen. Gratinera högt upp i ugnen tills osten
får färg, 3-5 minuter.
Publicerat den
6 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar