- Serverar: 4-8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En fräsch förrätt för åtta eller en lätt varmrätt för fyra.
Lax, morötter och havtorn är mycket Dalsland.
Instruktioner
- Skala och skär morötterna i ca 1 cm stora bitar. Skala och hacka löken.
- Fräs morötter, lök och ingefära i 1 msk smör 3-4 minuter. Tillsätt vatten och fond. Låt koka under lock ca 25 minuter, tills morötterna är mjuka.
- Mixa soppan slät i en matberedare eller använd en stavmixer.
- Tillsätt grädde och låt soppan sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
- Skär laxen i bitar och trä på spett. Stek runt om i 1 msk olja 2-3 minuter. Pensla på havtornsmarmelad/mango chutney mot slutet. Krydda ev med chiliflakes.
- Servera soppan med en klick matyoghurt och ett laxspett på kanten. Garnera ev med lite färsk körvel.
Publicerat den
1 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar