Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotssoppa med laxspett

 
  • Serverar: 4-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En fräsch förrätt för åtta eller en lätt varmrätt för fyra. Lax, morötter och havtorn är mycket Dalsland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär morötterna i ca 1 cm stora bitar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs morötter, lök och ingefära i 1 msk smör 3-4 minuter. Tillsätt vatten och fond. Låt koka under lock ca 25 minuter, tills morötterna är mjuka.
  3. Mixa soppan slät i en matberedare eller använd en stavmixer.
  4. Tillsätt grädde och låt soppan sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  5. Skär laxen i bitar och trä på spett. Stek runt om i 1 msk olja 2-3 minuter. Pensla på havtornsmarmelad/mango chutney mot slutet. Krydda ev med chiliflakes.
  6. Servera soppan med en klick matyoghurt och ett laxspett på kanten. Garnera ev med lite färsk körvel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.