Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Morotsstuvning

Morotsstuvning är en klassisk husmorsrätt. Stuvning av alla dess slag förekom i var och varannan veckomatsedel förr i världen och konstigt är väl inte det. Stuvningen passade både den yngre och den äldre målgruppen och mättade antagligen mer än bara grönsakerna i sig. Helt enkelt bra mat för en hårt arbetande befolkning. Idag är vi kanske mest familjära med stuvade makaroner eller stuvad spenat, men morotsstuvningen får inte glömmas bort. Det är fantastiskt gott att servera morotsstuvning till falukorv – söt och mild är stuvningen och salt och rökig är korven. Tillsammans smakar de utsökt! Prova också att blanda i persilja i morotsstuvningen som ger både färg och och god smak till rätten.


Stuvning: Smält smör och strö över 3 msk mjöl. Späd med mjölk och krydda med salt och en brytning med strösocker. Koka på svag värme tills mjölsmaken försvinner och stuvningen blir simmig och ganska...

4
5

Skala och skär morötterna till tunna slantar. Stek dem i lite olivolja i en stekpanna eller stekgryta. Vispa ner mjölet i mjölken. Häll sedan mjölken över morötterna. Smula ner en halv buljongtärn...

30 min
2

Skala och skiva morötterna. Slå på vatten så att det precis täcker morötterna. Salta. Låt koka utan lock så att vattnet nästan kokar bort. Slå då på grädden och låt koka in några minuter. Red av m...

4
6

Skala och hacka morötterna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Vattnet bör täcka morötterna med ca 2 cm marginal. Sila av och spara vattnet när morötterna är klara. Smält smöret och vispa ner...

15 min
4

Stek bog fläsket i skivor krydda med salt och peppar. Håll varmt. Skal morötterna i tärna dom i små fyr kanter. Koka dom mjuk. smält margarin och vispa i mjölet späd med mjölk till lagom konsistens...

4-6

Blanda ihop allt till en slät och fin smet. Forma till biffar och stek dem klara i en stekpanna. Vispa ur pannan med mjölk och blanda i soja, salt och lite peppar. Servera till ris eller kokt potat...

4
1

Ta bort skinnet på korven. Skär den i skivor (men de ska sitta ihop) Bred senap på varje skiva och ketchup och ost skivor mellan varje skiva av korven. Grädda i ugn på 200gr ca 30 min. Serveras med...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.